Kappersschaar Kopen | Verkoop en onderhoud van Kappersscharen

ConvexMasterButtonKlein.jpg DuscoButton.jpg KleurenButton.jpg LinksButton.jpg Sets-Kappersscharen-ButtonKlein.jpg School-kappersschaar-buton.jpg Swiffel-kappersschaar-buton.jpg Diversen-kappersschaar-button.jpg Armband-kappersschaar-button.jpg Feather-kappersschaar-button.jpg Slijpservice-kappersschaar-button.jpg

Bezoek onze nieuwe webshop www.kappersscharen-service.nl

Wat u moet weten over een kappersschaar

U kunt voor al uw kappersscharen, onderhoud en andere benodigdheden terecht bij www.schaarkopen.nl

Er zijn vele soorten en maten kappersscharen. Een kappersschaar onderscheid zich voornamelijk door het model en de staal soort.

Kappersschaar staalsoorten

Over het algemeen verdeeld in 3 categorieën:

 • Europees staal
 • Japans staal (staat als hoogste kwaliteit bekend)
 • Pakistaans staal (scharen zien en hetzelfde uit als Japanse of Europese modelen, alleen knippen slecht tot zeer slecht en hebben een korte levensduur)

Kappersschaar maten

Er zijn verschillende soorten en maten kappersscharen. Het meest gangbaar is de kappersschaar in de maat 5.5 inch. Dit is de maat die door de meeste kappers / kappsters wordt gebruikt om mee te knippen. Maat 6.0 inch of groter daarin tegen wordt veel gebruikt om het haar mee op te knippen, veel gebruikt bij heren knippen

Kappersschaar soorten / modellen

Er zijn vele soorten modellen, de één ziet er nog flitsender uit dan de ander. Er zijn wel een aantal overeenkomende elementen waar je op kunt Letten. o.a.:

 • Pink steun van een kappersschaar

Zo heeft bijna elke schaar een pink steun. Zit deze met een schroefdraad vast aan de schaar geschroefd, noemen we dit een losse pink steun. Zit deze vast in / aan het model (niet afschroefbaar) dan spreken we over een vaste pink steun. 

 • Ergonomische kappersscharen

Dit betekent dat de kappersschaar de spieren ontlast door middel van het ontwerp.
Alle kappersscharen zijn anders van vorm. Dit is nodig omdat iedereen een andere hand en / of vingers heeft. De 1 heeft dikkere vingers dan de ander. Ook zegt de afstand tussen de oogjes / schaar ringen en de vorm hoe ergonomisch de kappersschaar is. De oogjes / schaar ringen kunnen namelijk een effect geven van een vooraf gebogen schaar, waardoor je minder ver met je pols hoeft te draaien. Daarnaast zijn er scharen die al van zichzelf gebogen zijn. Dan heb je de meest ultieme kappersschaar met oogjes / schaar ringen die kunnen draaien tijdens het knippen (swivel kappersschaar / duimschaar). Vaak gebuikt door kappers die al spier klachten hebben door jaren lang niet ergonomisch knippen.

 • Slicen met een kappersschaar

Slicen is het Engelse woord voor snijden. Tegenwoordig knipt een kapper niet alleen, maar laat de schaar ook snijden door het haar. Dit kan niet met iedere kappersschaar. Je hebt daar een schaar voor nodig die convex geslepen is. Japanse scharen zijn over het algemeen convex geslepen. Tegenwoordig zijn er ook Europese scharen convex geslepen. Er wordt wel gezegd dat scharen die convex geslepen zijn, zichzelf slijpen. Helaas moeten wij u uit deze droom helpen, dit is niet waar. Convex scharen moeten ook geslepen worden naar mate ze veel gebruikt zijn, zeker als je wilt blijven slicen / snijden.  Slijp je schaar niet bij een willekeurige slijper! Zie slijpen / slijperij van kappersscharen op onze site www.schaarkopen.nl en / of onderstaand artikel. 

Onderhoud van je kappersschaar (slijpen / Slijperij )

Wat kan je doen om je kapperscharen in een zo goed mogelijke conditie te houden?

 1. Zorg dat je klanten gewassen haar hebben, zodat je niet alle gel's en haarmiddelen op je schaar krijgt tijdens het knippen.
 2. Spoel je schaar af aan het eind van de dag met heet water, zodat eventuele zuren die op je schaar zijn gekomen van diversen haarmiddelen geneutraliseerd worden.
 3. Doe regelmatig een druppeltje olie tussen het scharnierpunt van je kappersschaar.
 4. Berg je schaar goed op, zodat deze niet op een onverwacht moment kan vallen waardoor een haper (braam) in de kapppersschaar komt.
 5. Knip alleen haar met je kappersschaar, geen papier of plastic etc.
 6. Zorg dat je kapperscharen goed afgesteld staat. Niet te strak, niet te los.
 7. Begint je kappersschaar slecht te knippen, dubbel te slaan, dan is je kappersschaar waarschijnlijk aan een slijp beurt toe. Begint je coupeschaar te trekken, je klanten auw auw te roepen tijdens het knippen, dan is je coupeschaar waarschijnlijk aan een slijp beurt toe. In beide gevallen is het belangrijk om naar een goede professionele slijperij te gaan. Die gespecialiseerd is in convex  kappersscharen slijpen. Mocht zomaar naar een slijperij gaan heb je de kans dat er teveel van je schaar wordt afgeslepen, waardoor je schaar na 1 slijp beurt al versleten kan zijn. Tevens is de kans groot dat je schaar niet de juiste snijhoek meer heeft, waadoor de schaar slecht of niet wil slicen / snijden. Voorkom dit! www.schaarkopen.nl  slijpt convex, Japanse - en Europese-scharen. Ook scharen die niet bij www.schaarkopen.nl verkocht zijn.

Garantie op kappersscharen

De meeste sites / bedrijven geven geen of bijna geen garantie. Dit komt omdat het product door de klant beschadigd kan worden, door verkeerd gebruik of vallen van de kappersschaar. Zo zijn er veel kappers die heel hard drukken op hun nieuwe coupeschaar om deze eens goed te testen. Vaak loopt een scherpe nieuwe coupeschaar daardoor vast. Normaal druk je namelijk ook niet zo hard op een coupeschaar. Op school wordt geleerd alleen je duim te gebruiken en niet te duwen. Bij een kappersschaar kan hard duwen minder kwaad, dit komt doordat er geen kartels in het snij blad zitten waar het kappersscharen blad tussen klem kan komen te zitten. 
Mocht je een schaar gekocht hebben waar je niet tevreden over bent of die niet lekker in de hand ligt? Neem dan direct contact op met de leverancier en kijk of er iets te regelen valt. www.schaarkopen.nl heeft deze regeling wel, mits de schaar nog in nieuw staat is natuurlijk. Dit moet je dan wel binnen 7 dagen doen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2024 Schaarkopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel